Tuinplanten

3 Redenen waarom ik een kunstkerstboom verkies boven een levende

Laten we eerlijk zijn – als je een fervent blogger bent zoals ik, dan weet je dat Kerstmis eraan komt. Sterker nog, het is bijna hier! Het lijkt wel gisteren toen ik mijn blogpost schreef over waarom we een kerstvakantie nodig hebben en nu zijn we er weer… Voor het geval je de memo niet hebt gekregen (of onder een steen hebt geleefd), er zijn veel artikelen op het internet die je vertellen dat kunstbomen minder schadelijk zijn voor het milieu. Nou, laat me die luchtbel nu meteen voor je doorprikken… het is onzin! Zeker, kunstbomen hebben geen water nodig, ze laten niet overal naalden vallen en ze gaan langer mee dan een levende boom. Maar er zijn veel redenen waarom ik de voorkeur geef aan een kunstboom boven een echte, dus lees verder en ontdek ook waarom…

Ze zijn eenvoudig en gemakkelijk op te zetten

Als je een levende boom koopt, moet je hem regelmatig water geven om hem in leven te houden tot Kerstmis. Als je hem vergeet water te geven, zal hij uitdrogen en sterven. En dat is nog niet alles – je moet hem op een bepaald moment ook naar binnen brengen en in de buurt van een waterbron zoals een gootsteen zetten. Dat is niet makkelijk met een grote kerstboom. Als je een nepkerstboom koopt, hoef je dat allemaal niet te doen. U kunt hem gewoon in een hoek van uw woonkamer zetten en ervan genieten zolang hij nog staat.

Ze zien er het hele jaar goed uit

De volgende belangrijke reden waarom ik de voorkeur geef aan een kunstkerstboom boven een levende kerstboom is dit – ze blijven er goed uitzien lang nadat de kerst voorbij is. Natuurlijk, een levende kerstboom ziet er geweldig uit als het kerst is, maar hij gaat snel van feestelijk naar triest en armoedig. Hij verwelkt, de naalden vallen eraf, en hij begint er triest en armoedig uit te zien. Dan moet je hem weggooien en volgend jaar geld uitgeven voor een nieuwe. als je een grote kunstkerstboom koopt stof je hem gewoon gemakkelijk af, en ziet hij er weer als nieuw uit. Als je hem gedurende het jaar in een doos bewaart, ziet hij er ook tijdens het volgende kerstseizoen weer geweldig uit. Terwijl een echte kerstboom er geweldig uitziet tijdens de kerstperiode, ziet een kunstkerstboom er het hele jaar door geweldig uit.

Milieuvriendelijk? Misschien

Een andere reden waarom ik de voorkeur geef aan een kunstboom boven een levende is dat sommige mensen beweren dat nepbomen milieuvriendelijker zijn dan echte bomen. Maar dat is niet altijd het geval. Als u een goedkope kunstkerstboom gebruikt die van plastic is gemaakt, heeft dat een negatieve invloed op het milieu omdat de boom niet biologisch afbreekbaar is – en waarschijnlijk op een stortplaats terechtkomt. Als u een kunstkerstboom gebruikt die is gemaakt van materialen zoals PE of PEHD (een mengsel van polyethyleen en polyester), is het een heel ander verhaal. Deze materialen zijn recyclebaar en komen waarschijnlijk terecht in een recyclingcentrum.

Ze ruiken lekker

De laatste reden waarom ik een kunstkerstboom verkies boven een levende is omdat ze lekker ruiken. Levende kerstbomen ruiken lekker, maar kunstkerstbomen ruiken nog lekkerder. Kunstkerstbomen hebben een zoete geur. Je kunt de geur kiezen die je wilt – zoals kaneel, of vanille, of iets anders. Er zijn zelfs bomen met geurstoffen, waar je een geurolie in kunt doen om ze lekker te laten ruiken. Als je net als ik van lekker ruikende dingen houdt, is een kunstkerstboom zeker een betere optie.

Conclusie

Concluderend, er zijn veel redenen waarom ik een kunstkerstboom verkies boven een levende. Ten eerste zijn ze eenvoudig en gemakkelijk op te zetten. Ten tweede zien ze er het hele jaar door goed uit. Ten derde zijn ze milieuvriendelijk, en ten slotte ruiken ze lekker. Als je van een eenvoudige kerstboom houdt, kan je niet fout gaan met een kunstboom.