Hoe ontwerp je een tuin
Tuin

Hoe ontwerp je een tuin

Om te beginnen met het plannen van een tuin, schetst u de verschillende soorten planten die u graag zou willen zien groeien. Overweeg vervolgens de locatie en de omstandigheden van de tuin om de beste planten te kiezen. Veel planten hebben specifieke omstandigheden nodig om succesvol te kunnen groeien. Je moet goed op deze voorwaarden letten, zodat je gezondere planten kunt kiezen. U kunt een online hulpmiddel genaamd Plant Finder gebruiken om planten te kiezen die geschikt zijn voor moeilijke omstandigheden. Als je moeite hebt met het kiezen van de juiste planten, overweeg dan om een ​​eiland met kleurrijke bloemen of een ring van weelderig groen te planten.

Plan vervolgens de vormen van uw tuin. De vormen van bomen, struiken en gras dragen bij aan de algehele uitstraling van de tuin. Kies vormen die bij elkaar passen en betrekking hebben op de grootte van uw eigendom. Wissel ook niet van vorm, omdat dit een vreemd uitziend ontwerp zal creëren. U kunt ook overwegen om landschapssoftware te gebruiken om een ​​plan te maken. Als je geen tijd hebt om uren te schetsen, overweeg dan om een ​​landschapsontwerpprogramma te gebruiken.

Je kunt ook een mock-up van je tuin maken door een paar onkruidvrije stukjes gras op de grond te leggen. Gebruik dan touw of tuinslangen om de paden te markeren. Je kunt ook vuilniszakken op de grond zetten als nepstruiken en bomen. Het idee is om uw proeftuin zo realistisch mogelijk te maken. Zorg ervoor dat het realistische vormen heeft, zodat u aanpassingen kunt maken en de gewenste look kunt krijgen.

Plan de indeling voordat u planten en gras voor uw tuin kiest. U moet de grenzen van uw tuin bepalen. U kunt touwlijnen of stokken gebruiken om gebogen plantbedden te markeren. Als uw tuin groot is, kunt u een stuk tuinslang als begrenzing gebruiken. Zodra u een ruwe lay-out van uw tuin hebt, markeert u deze met spuitverf. Als u meerdere plots heeft, kunt u van elke schets een kopie maken.

Als u grassen wilt gebruiken, kies dan voor droogtetolerante grassen. Grassen zijn droogtetolerant en groeien gemakkelijk in droge gebieden. Gebruik een rijk palet van droogtebestendige planten en grassen voor het uiterlijk van een achtertuin. Varens zijn vooral goede keuzes voor het bekleden van paden en patio’s. Ze werken ook goed met steenmulch van verschillende groottes. Gebruik varens, achillea en ballota als uw achtertuinplantpartners.

Voordat u beslist over uw plantplan, moet u uw budget en de soorten planten die in uw regio groeien, evalueren. Een complete tuinrevisie kan kostbaar zijn, dus meerjarige bloemranden kunnen geschikter zijn. Zorg ervoor dat u onderzoek doet naar de soorten planten en gras die in uw omgeving gedijen. Word lid van tuinforums en neem contact op met uw Cooperative Extension Service voor informatie. U wilt een tuin plannen die bij uw persoonlijkheid en smaak past.