Tuin

Een tuin ontwerpen met planten en gazon

Als je je afvraagt ​​hoe je een tuin ontwerpt met planten en gazon, is het belangrijk om na te denken over de indeling en oriëntatie van je ruimte. Bepaal eerst wat je wilt planten. Je kunt kiezen welke planten je wilt benadrukken, of favorieten combineren met hun ondersteunende cast. Als je eenmaal de indeling hebt bepaald, zul je snel merken dat je ruimte vol raakt. Markeer met behulp van een ruitjespapier de gebieden die de meeste zon krijgen en identificeer eventuele bestaande functies.

Bij het ontwerpen van een tuin is het belangrijk om rekening te houden met uw budget. U kunt beginnen met het instellen van een budget voor uw project en vervolgens zoeken naar manieren om geld te besparen. Ga niet uit van een simpel vierkantemetertarief, of een percentage van je huiswaarde, want die houdt geen rekening met de verschillende elementen die je erin wilt verwerken. De kosten van uw tuin zullen sterk variëren, afhankelijk van uw ontwerpkeuzes, de grootte van uw perceel en de elementen die u van plan bent op te nemen.

Heggen, bomen, struiken en siergrassen kunnen privacy bieden of een gebied omsluiten. Heesters daarentegen geven een dicht, groenblijvend statement. Planten en grassen zijn veelzijdig omdat ze zelden hoeven te worden gesnoeid en gemakkelijker op te graven en te vervangen zijn dan groenblijvende struiken. En omdat ze zo winterhard zijn, kun je grassen gebruiken als subtiele border in je tuin.

Wanneer u beslist welke planten u in uw tuin wilt planten, onthoud dan dat elke plant en elk gras zijn eigen unieke uiterlijk en behoeften heeft. U wilt dat uw tuin er door de seizoenen heen geweldig uitziet, dus u zult aan deze dingen willen denken. Of het nu uw doel is om een ​​kleurrijke, levendige en gevarieerde tuin te creëren, de keuze is aan u. Er zijn echter een paar belangrijke dingen die u moet overwegen voordat u een definitieve beslissing neemt.

Voordat u een definitieve beslissing neemt over de planten en het gras, moet u de lagen van de beplanting van uw tuin plannen. Gelaagdheid begint met een kleine groenblijvende boom en gaat verder met bladverliezende planten. Als je weinig ruimte hebt, moet je misschien ruimtebesparende planten of bomen kiezen of de diepte van je bedden vergroten. Het doel is om een ​​voorgrond, middenweg en achtergrond te creëren. U kunt ook verschillende niveaus van de tuin creëren, van groot tot klein.

Als je eenmaal hebt vastgesteld welk type planten je in je tuin wilt laten groeien, moet je je budget bepalen en de soorten planten en gras die in jouw omgeving groeien. Afhankelijk van uw budget is een volledige revisie misschien niet aan de orde. Als alternatief kan een meerjarige bloemenborder de betere keuze zijn. Neem de tijd om verschillende soorten planten te onderzoeken door tuinforums te raadplegen, uw plaatselijke kwekerij te bezoeken en met de Cooperative Extension Service te praten voor advies.