Tuinplanten voor schaduwrijke plekken
Tuin

10 beste patio bomen om kleur en schoonheid toe te voegen aan uw buitenruimte

Of u nu een vleugje kleur aan uw terras wilt toevoegen of een schilderachtige buitenoase wilt creëren, het kiezen van de juiste terrasboompjes kan een ontmoedigende taak zijn. Van zomerbloeiende bomen tot groenblijvende variëteiten die het hele jaar door interessant zijn, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben wij onze top 10 samengesteld van terrasbomen die kleur en schoonheid toevoegen aan uw buitenruimte. Van bloeiende kersenbomen tot magnolia’s en zelfs dwergdennen, ontdek de perfecte terrasboom voor uw achtertuin.

Introductie

Of u nu een vleugje kleur aan uw terras wilt toevoegen of een schilderachtige buitenoase wilt creëren, het kiezen van de juiste terrasboom kan een ontmoedigende taak zijn. Van zomerbloeiende bomen tot groenblijvende variëteiten die het hele jaar door belangstelling wekken, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben wij onze top 10 terrasbomen samengesteld die kleur en schoonheid zullen toevoegen aan uw buitenruimte. Van bloeiende kersenbomen tot magnolia’s en zelfs dwergdennen, ontdek de perfecte terrasboom voor uw achtertuin.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een tuinboom

Bij het kiezen van de juiste boom voor uw tuin zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te beslissen welk type boom u wilt hebben. Er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen, waaronder bloeiende kersenbomen, magnolia’s, Japanse esdoorns, korenvelden en dwergdennen. Hoewel de verschillende soorten bomen allemaal een ander niveau van schoonheid toevoegen aan uw tuin, hebben ze ook verschillende behoeften als het gaat om bodem, water en zonlicht. Nadat u hebt besloten welk type boom u in uw tuin wilt hebben, is de volgende stap bepalen waar u de boom wilt planten. Sommige soorten kunnen bijna overal worden geplant, maar andere hebben een specifieke grondsoort of zonlicht nodig om goed te gedijen. Houd er bij het kiezen van de beste plek voor uw boom rekening mee dat hoge soorten achter in de tuin moeten worden geplant, terwijl kortere soorten naar voren moeten worden geplant.

Top 10 terrasbomen voor kleur en schoonheid

Als het erom gaat een vleugje kleur aan uw terras toe te voegen, gaat er niets boven een bloeiende kersenboom. Deze zijn perfect voor patio’s, tuinen en zelfs binnenshuis en bestaan in zowel bladverliezende als groenblijvende variëteiten. Hun opzichtige witte of roze bloemen bloeien van eind februari tot half maart en zijn bijna overal in het Verenigd Koninkrijk te zien. Ze zijn ook heel gemakkelijk te kweken en zijn een van de meest voorkomende bomen in Britse tuinen. Een andere geweldige keuze om kleur toe te voegen aan uw terras is de magnolia. Met zijn grote en geurige bloemen is dit een van de meest veelzijdige terrasbomen. Er zijn veel verschillende soorten, waaronder de gewone Magnolia soulangeana, de Japanse bloeiende magnolia en de Chinese magnolia. Met hun grote, parapluvormige bloemen zijn magnolia’s een geweldige aanwinst voor elk terras en worden ze vaak gebruikt in tuinen en gazons over de hele wereld.

Dwergdennen

Dwergdennen zijn een goede keuze voor terrassen, maar ook voor muren, borders en rotstuinen. Ze zijn een zeer populaire terrasboom, omdat ze geschikt zijn voor binnen en buiten. Ze zijn er in veel verschillende soorten, waaronder de Zwitserse dwergden, de Italiaanse parasolden en variëteiten van de grove den. De meeste dwergdennen worden ongeveer 2 meter hoog, maar sommige soorten zijn nog korter. Dwergdennen zijn ook relatief gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginners. Japanse esdoorns zijn een zeer veelzijdige terrasboom die zowel kleur als textuur aan uw tuin kan toevoegen. Ze zijn er in veel verschillende soorten, waaronder de Autumn Blaze esdoorn, Autumn fire esdoorn, Crimson esdoorn en de Green Ripple esdoorn. Japanse esdoorns zijn ook gemakkelijk te kweken en zijn bladverliezend, wat betekent dat ze in de herfst hun bladeren laten vallen. Dit maakt ze een goede keuze voor gebieden waar veel sneeuw valt, omdat ze uw dak in de wintermaanden niet beschadigen.

Maïsvelden

Korenvelden zijn een geweldige keuze voor iedereen die wat unieke charme aan zijn terras wil toevoegen. Ze zijn bladverliezend, wat betekent dat ze hun bladeren verliezen in de herfst, en ze komen in een verscheidenheid van kleuren, van geel tot paars. Ze staan echter ook bekend om hun grote en ongewoon uitziende bloemen. Hoewel ze mooi zijn om naar te kijken, maakt hun grote omvang ze ook een goede keuze voor windschermen. Al met al zijn korenvelden een zeer veelzijdige plant die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Als u een schilderachtige tuinpatio wilt creëren, is een treurwilg een geweldige keuze. Ze voegen een vleugje kleur en textuur toe aan elke tuin en worden vaak gebruikt als borderplanten of om mooie visuele effecten te creëren. Hoewel treurwilgen prachtig zijn om naar te kijken, zijn ze ook zeer nuttig. Ze houden niet alleen ongedierte op afstand, maar zijn ook gemakkelijk in verschillende vormen en maten te leiden.

Japanse esdoorn

Deze bladverliezende boom is vooral bekend om zijn geweldige herfstkleuren. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en variëteiten, waaronder Green Temple, Green Mountain en Bloodgood. Een Japanse esdoorn is een goede keuze voor patio’s en andere kleine ruimtes, omdat hij maar een meter hoog wordt. Het is ook gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een goede keuze is voor beginners. U kunt hem gebruiken als specimen of als border in uw tuin.

Dwergesdoorn

Dwergesdoorns zijn bladverliezend en zijn een van de meest populaire bomen in tuinen. Ze zijn er in allerlei kleuren, zoals oranje, rood, geel en roze. Hoewel ze vaak in tuinen worden gebruikt, zijn ze ook zeer geschikt voor terrassen en andere kleine ruimtes.

Treurwilg

Een treurwilg is een bladverliezende boom die kan worden gebruikt als terrasboom of als specimen in uw tuin. Ze zijn een van de sierlijkste bomen, met hun lange en treurende takken. Ze zijn er in verschillende kleuren, zoals groen, blauw, rood en paars.

Conclusie

Of u nu een vleugje kleur of geur, met een huisparfum, aan uw terras wilt toevoegen of een schilderachtige buitenoase wilt creëren, het kiezen van de juiste terrasboom kan een ontmoedigende taak zijn. Van zomerbloeiende bomen tot groenblijvende variëteiten die het hele jaar door belangstelling wekken, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben wij onze top 10 terrasbomen samengesteld die kleur en schoonheid zullen toevoegen aan uw buitenruimte. Van bloeiende kersenbomen tot magnolia’s en zelfs dwergdennen, deze zijn de perfecte keuze voor elke achtertuin.