Tuinplanten voor zonnige gebieden
Tuinplanten

Tuinplanten voor zonnige gebieden

Als je een zonnig plekje in je tuin hebt, vraag je je misschien af ​​hoe je de beste planten in de omgeving kweekt. Het goede nieuws is dat er veel planten zijn die goed in de volle zon groeien. Okra is bijvoorbeeld een populaire zuiderse groente die het goed doet in de volle zon. Deze groente heeft veel zon nodig om te groeien, dus het zou een topprioriteit moeten zijn bij het kiezen van tuinplanten. U moet echter ook rekening houden met de klimaat- en watervereisten voordat u een beslissing neemt over de plaatsing.

Houd naast heldere, zonnige locaties rekening met de hoeveelheid schaduw die een plant krijgt. Door vaste planten te planten die weinig onderhoud nodig hebben, heb je een prachtige tuin zonder al het extra werk. Veel van deze planten verdragen ook wat schaduw, zoals halfschaduw in de middag. De salie “May Night” produceert bijvoorbeeld geurige diepblauwe of paarsachtige bloemen die geweldig zijn op zonnige plekken. Astilbe is een andere populaire keuze voor tuinen in de volle schaduw.

Een andere vaste plant die het goed doet op een zonnige plek is het opzichtige vingerhoedskruid. Deze plant wordt ongeveer zes tot twaalf centimeter lang en heeft opvallende bloemen die andere vroege voorjaarsbloeiers zullen complimenteren. De zonnehoed trekt bestuivers aan en is een uitstekende keuze voor bloemborders en snijtuinen. Beide kunnen worden gekweekt uit zaailingen of worden gekocht als volwassen planten. Ondanks hun naam kan pulmonaria overleven in delen van de zon en is het een uitstekende keuze voor zonnige plekken.

Dekenbloem is een andere gemakkelijk te kweken plant. Het vereist slechts een zonnige plek en om de paar dagen een lichte slok water. Dekenbloemen gedijen goed in een goed doorlatende grond, dus het is het beste om in de winter een lichte mulch toe te voegen om ze tegen de kou te beschermen. Deze planten kunnen zelfs om de paar jaar worden gedeeld. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te kweken, maar ze zijn ook taai en zeer veerkrachtig.

Veel mensen denken dat alle planten goed groeien in de volle zon. Maar in werkelijkheid hebben sommigen meer of minder zonlicht nodig om te kunnen bloeien. Hoewel dit in sommige gevallen waar is, moet u zorgvuldig containerplanten selecteren die bestand zijn tegen de hoge temperaturen. Als je op een zonnige plek plant, moet je ook de grond selecteren zodat deze water kan vasthouden. U moet ervoor zorgen dat u enkele planten met diepe wortels plant om overbewatering te voorkomen.