De verschillende soorten barbecues
Barbecue

De verschillende soorten barbecues

Er zijn veel verschillende soorten barbecues. Je kunt de barbecue die je al hebt gebruiken of helemaal zelf maken. Welke u ook kiest, u moet veiligheid als uw belangrijkste zorg beschouwen. Zo weet je zeker dat je barbecue goed en veilig functioneert. Een paar tips kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste barbecue. Hier is een overzicht van de verschillende soorten barbecues. Zo kies je een barbecue voor je eigen achtertuin.

Een traditionele houtskoolgrill is een populaire keuze. Deze grills gebruiken houtskool en zijn meestal gemaakt van dik gietijzer. Ze zijn taai en produceren heerlijke gegrilde gerechten. Een houtskoolbarbecue kost meer tijd dan een gasbarbecue, dus misschien wilt u in plaats daarvan investeren in een gasbarbecue. Dit type barbecue is geweldig voor doorgewinterde koks, maar niet voor iedereen. Gebruik ook geen hout dat is behandeld met verf en lak, omdat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

De Amerikaanse barbecue is een gevarieerde mix van kruiden, kookmethodes en regionale tradities. Een klassieke barbecue in Amerikaanse stijl wordt langzaam gekookt tot ze zacht is, geserveerd met een dikke saus op basis van tomaten. Een Texas-barbecue wordt langzaam gekookt in pits en maakt gebruik van droge wrijvingen. Het wordt geserveerd met pittige barbecuesaus en vaak geserveerd op een broodje. De gebruikte saus verschilt echter van regio tot regio. De smaaktonen zijn verschillend en het vlees kan taai of mals zijn, afhankelijk van de herkomst.

Houtskoolbarbecues zijn in de meeste gebieden legaal om te bezitten, te gebruiken en te onderhouden. De enige beperkingen zijn veiligheidsnormen en -voorschriften. Houtskoolbarbecues mogen nooit op daken of balkons worden gebruikt. Het totale roosteroppervlak van een grill moet minimaal 10 vierkante voet zijn. Voor de veiligheid moet een brandblusser in de buurt zijn. Ten slotte moet het zich in een gebied met directe watertoevoer bevinden. Het gebruik van een houtskoolbarbecue heeft veel voordelen.

De basisverschillen tussen low-end en high-end barbecues liggen in het type grill. Terwijl low-end modellen doorgaans dunne metalen roosters hebben, hebben mid-range en high-end modellen gietijzeren of roestvrijstalen roosters. Over het algemeen houdt een dieper grilllichaam voedsel beter vast en houdt het de warmte langer vast. Gietijzer en roestvrij staal zijn over het algemeen de beste materialen voor barbecues, hoewel stalen roosters met geëmailleerd porselein roesten en niet zo efficiënt zijn. Bovendien houden stalen roosters de warmte niet zo goed vast als die met porseleinemaille en gietijzer, en vergen ze veel werk om het voedsel warm te houden.

Voor liefhebbers van gerookt vlees is barbecue in Memphis-stijl de beste keuze. Het was decennialang een van de vier dominante regionale barbecuestijlen in de Verenigde Staten en het is een favoriet geworden onder zowel gastronomische chef-koks als thuiskoks. De keramische lijn en het gepatenteerde luchtstroomregelsysteem maken het mogelijk om een ​​verscheidenheid aan gerechten te bereiden. Naast barbecueroosters kan een Big Green Egg mini veranderen in een heteluchtoven.