Tuinmeubelen

Een houten dak bouwen: Een stap-voor-stap handleiding voor het bouwen van uw eigen houten dak

U zult waarschijnlijk vinden dat er weinig dingen zijn die zo visueel aantrekkelijk zijn als een houten dak op uw huis. Het zal ook een belangrijke impuls geven aan de waarde van uw huis als het gaat om doorverkoop. Het beste deel is dat u uw eigen houten dak relatief gemakkelijk en tegen een betaalbare prijs kunt bouwen. Als u geen hoogtevrees heeft, lees dan verder voor alle details die u nodig heeft over het bouwen van een houten overkapping. U zult geen moeite hebben om de onderstaande instructies te begrijpen. Begin met het markeren van de voorgestelde locaties voor de spanten, zodat u kunt zien waar ze moeten worden gesneden. Lees dan deze instructies door en volg ze stap-voor-stap als u uw eigen houten dak te bouwen met gemak. Lees

Vind het juiste gereedschap

Het eerste wat u moet doen om uw eigen aluminium overkapping te bouwen is het juiste gereedschap vinden. U zult veel elektrisch gereedschap gebruiken tijdens het bouwen van uw dak. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u weet hoe ze te gebruiken en weet de veiligheidsmaatregelen die u moet volgen. U zult gebruik maken van een cirkelzaag, een tafelzaag, een decoupeerzaag, en een boorhamer. De cirkelzaag wordt gebruikt om de dakspanten door te zagen. De tafelzaag wordt gebruikt om multiplexplaten te zagen. De decoupeerzaag wordt gebruikt om de bovenplaten te zagen. De boorhamer wordt gebruikt om de schroeven in de dakspanten en het multiplex te slaan. U hebt ook een meetlint, een potlood en een liniaal nodig.

Markeren van de plaatsen van de dakspanten

Voordat u begint met de bouw van uw houten dak, moet u eerst plannen en markeren van de locaties van uw spanten. De daksparren zijn de horizontale planken die lopen van de ene kant van het dak naar de andere. U zult ze gebruiken om de houten bekleding die het dak bedekt te ondersteunen. Uw spanten moet ten minste 2 centimeter breder zijn dan de afstand tussen de zijkanten van uw huis. De eerste stap is om de lengte van uw spanten te markeren. Meet vervolgens de stijging van het dak om de lengte van het andere uiteinde te bepalen. Voeg twee centimeter toe aan deze lengte en markeer uw daksparren op deze berekende afstand. Zorg ervoor dat u beide uiteinden en het midden van elke dakspant markeert met een potlood.

Bouw een houten wand

Als je de spanten hebt afgetekend, kun je beginnen met het bouwen van een houten wand. De muur loopt tussen de uiteinden van de daksparren. Het zal helpen om het dak te ondersteunen en zal ook worden gebruikt om de uiteinden van de dakspanten vast te zetten. De muur kan worden gemaakt van multiplex of two-by-fours. Zorg ervoor dat uw muur is een centimeter korter dan de afstand tussen de zijkanten van uw huis. Dit zal zorgen voor een spleet die zal worden gebruikt om de uiteinden van de spanten vast te zetten. De gemakkelijkste manier om de muur te bouwen is door de stukken multiplex verticaal tegen de zijkant van uw huis te plaatsen. Gebruik dan uw boorhamer om de muur vast te zetten.

Bevestig de dakspanten

Nu je een houten muur hebt gebouwd, kun je de dakspanten bevestigen. De eerste stap is om de uiteinden van de dakspanten vast te zetten. Zorg ervoor dat de uiteinden een centimeter lager komen te liggen dan de bovenkant van de muur. Zodra de uiteinden van de dakspanten zijn bevestigd, kunt u de rest van de dakspanten installeren. Zorg ervoor dat de bovenkant van elke spant is uitgelijnd met de bovenkant van de muren. Zet de daksparren vast met drie tot vier spijkers.

Poot is dakshingles

De volgende stap is het bouwen van de dakpoot. De dakpoot wordt bevestigd aan de bovenkant van de muur en aan de onderkant van de daksparren. Het is de verticale plank die loopt van de ene kant van uw dak naar de andere. Zodra uw been is op zijn plaats, kunt u het dak beschot te installeren. De dakbeschot bestaat uit drie tot vier centimeter van hout. De beplanking zal betrekking hebben op het hele dak en het oppervlak waarop u uw dak shingles te installeren. Zorg ervoor dat u de beplanking bovenop de poot plaatst.

Samenvatting

Als u de daksparren en het dakbeschot heeft bevestigd, bent u klaar om het dak af te maken. U kunt de dakbedekking verven of bedekken met asfalt shingles. Zorg ervoor dat u de instructies op de shingles zorgvuldig doorleest voordat u ze installeert. U kunt ook ceder shingles of metalen shingles gebruiken. Het beste deel over het bouwen van een houten dak is dat het betaalbaar is en kan worden gedaan door bijna iedereen. Het is ook een zeer milieuvriendelijke optie als hout is een hernieuwbare bron. Een houten dak verbetert de visuele aantrekkingskracht van uw huis en biedt bescherming tegen de elementen voor de komende jaren.