Inspiratie

Laat u inspireren met terras- en tuinideeën

Als u goedkope terras- en tuinideeën in handen krijgt, kunt u een bundel besparen en kunt u altijd hand-me-downs van vrienden gebruiken. Je kunt ook goedkope terrasmeubels zoeken bij kringloopwinkels. Je kunt zelfs een terras aanleggen van grind, een zeer goedkoop materiaal dat je zelf kunt leggen. Om grind te installeren, moet u ongeveer 4 inch diep graven. Potplanten kunnen ook worden gebruikt, en je kunt ze verwisselen wanneer je ze beu bent.

Een ander goedkoop terras- en tuinidee is om wat bloemen te planten. Het planten van tulpenbollen en hortensiastruiken brengt een natuurlijke kleurschakering in uw landschap. U kunt ook potbloemen kopen bij uw plaatselijke plantenkwekerij. Als je geen ruimte hebt om bloemen te planten, kun je een tuinhuisje of garage gebruiken om ongewenste tuinspullen op te bergen. Zorg ervoor dat u de juiste materialen gebruikt en gebruik geen planten die in uw omgeving niet zullen overleven.

Om uw hardscape interessanter te maken, kunt u bodembedekkers of vetplanten planten om het uiterlijk van uw tuin te verzachten. Als u van plan bent een waterornament toe te voegen, is het gebruikelijk om er veel geld aan uit te geven. Er zijn echter enkele eenvoudige manieren om een ​​fontein toe te voegen zonder al te veel geld uit te geven. In plaats van dure pompen te gebruiken, kunt u een grote keramische plantenbak kopen en deze met water vullen. U kunt vervolgens meerdere van deze plantenbakken op elkaar stapelen om een ​​gelaagde fontein te creëren. Je kunt ook doorzichtige buizen of metalen gieters gebruiken om een ​​fontein te maken die eruitziet als een gieter.

Een ander goedkoop terras- en tuinidee is het gebruik van decoratieve ladders. Bind bovenaan twee ladders aan elkaar. Leg vervolgens houten planken over de pistes. Zodra uw terrastuin een mooie achtergrond heeft, kunt u decoratieve items uit uw tuin tentoonstellen. Bovendien kunnen hanging baskets op een zonnige plek worden geplaatst om wild aan te trekken. Bovendien kun je met hanging baskets ook bloemen toevoegen. Je kunt er een krijgen voor PS10 of PS15 in totaal en deze vullen met bloemen.

Je kunt zelfs een goedkoop terras maken met gerecyclede materialen. In plaats van een verhoogd terras te bouwen, kunt u pallets gebruiken voor een tuinbank, plantenbakken, opbergers en stoelen. Als u een meer rustieke uitstraling wilt, kunt u de bandenstoelen afdekken met buitenkussenhoezen of touw. Als alternatief kunt u betonnen straatstenen op de grond plaatsen voor een duurzame basis. Qua kosten is beton de goedkoopste optie, maar je kunt veel patronen en ontwerpen vinden die bij je smaak en stijl passen. Het mengen van verschillende materialen bespaart kosten en voegt visueel belang toe.

Een vogelbad is een ander goedkoop terras- en tuinidee dat gemakkelijk te implementeren is en er geweldig uitziet. Deze kosten ongeveer $ 30 tot $ 50 per stuk en kunnen een prachtig brandpunt zijn voor uw tuin. Evenzo kunnen oude gieters worden hergebruikt als bloempotten. U kunt deze op de verandatrap of in de tuin plaatsen om vogels te lokken. Een ander goedkoop terras- en tuinidee dat niet veel kost, zijn verticale tuinen. Een verticale tuin kan worden bevestigd aan een buitenmuur of schutting.